من چند روز پیش مصاحبهای از مصطفی مستور با سروش صحت در برنامه اکنون در فیلمو دیدم و صحبتهایی در مورد این کتاب که به چاپ نود و نهم رسیده ، شد . تصمیم گرفتم کتاب رو از طریق سایت گیسوم بخرم و بخوانم . دیروز کتاب دستم رسید و ظرف دیروز و امروز اون رو خوندم ، نگارش زیبایی داشت و مطلبی که آموزنده بود و لپ مطلب کتاب است ، اینه:
"هر اندازه که به خداوند باور داشته باشی ، خداوند همون اندازه برای تو وجود داره.
هر چه بیش تر به او ایمان بیاری ، وجود و حضور او برای تو بیش تر است."
در حالی که رایش سوم واپسین روزهای حیات خود را می گذراند، وزیر تبلیغات هیتلر نوشتن یادداشتهای روزانه اش را ادامه می داد.کتاب" آخرین روزها" بازنویسی این خاطرات و مستندی از واکنشهای وفادارترین همراه هیتلر و بازگو کننده فشارهای شدید نیروهای شوروی ، آمریکایی و انگلیسی - کانادایی به پایتخت این امپراتوری می باشد.
این کتاب حاوی ملاحظات ، امیدها و طرح های یاوری جانثار است که قادر به درک گستردگی ویرانی اطرافش نیست. او بدون هیچ ملاحظه ای به وحشتی که دامنگیر اروپا شده واکنش نشان می دهد و نفرتش را از رل بازی کردن جنایتکاران و شیاطین که خواب و خیال پیشوا درباره اروپا و جهان را از بین می برند بر زبان می آورد.
پیش از این هرگز منبعی این چنین پرشور و حرارت از آخرین روزهای گرگ و میش خدایان نداشتهایم ، آخرین سند مهمی که از رایش سوم برخاسته است.
بالاخره خواندن کتاب اوا براون را امروز بامداد جمعه 1403/11/5 به اتمام رساندم . البته می توانم بگویم از این 330 صفحه شاید 20 صفحه هم از اوا براون و خاطرات از زندگی با هیتلر صحبتی بمیان نیامده و بیشتر نقل قول افرادی چون اشپر و بلانت و دیگر حلقه داخلی افراد و یاران هیتلر که بعد از جنگ زنده مانده بودند ، بود .
به نظر می رسد سوابق متقنی که راجع به زندگی و افکار اوا براون باشد ، در تاریخ بجا نمانده است.
این کتاب بیشتر راجع به تاریخچه چگونگی به قدرت رسیدن و سقوط هیتلر و کلیاتی از حلقه یاران شخصی او بود.
کتاب شهر جانوران دومین کتاب از ایزابل آلنده و ترجمه اسدالله امرایی بود که خواندم، کتاب قبلی سرزمین اژدهای طلایی نام داشت هر دو مربوط به ماجراهای آلکساندر کولد می باشد . خواندن کتاب شهر جانوران مرا به اعماق تخیل عمیق فرو برد که نشان از ذهن خلاق و قوه تخیل بسیار بالای نویسنده دارد . این کتاب می تواند قسمت اول ماجراهای آلکس کولد باشد و قسمت دوم آن سرزمین اژدهای طلایی و قسمت سوم جنگل کوتوله ها است.
این کتاب سراسر از هیجان ، تخیل و ماجراهای شگفت انگیز است.
داستانی گیرا و جذاب از ماجراهای آلکساندر کولد است. سفری پر ماجرا در کوه های سر به فلک کشیده ی هیمالیا. آلنده جادوی داستان خود را این بار به سرزمین برف و یخ برده است و حکایت یتی غول قرن بیستم را زنده کرده است.
آلنده در ایران نامی آشناست . رمان های دختر بخت و شهر جانوران او را انتشارات کتابسرای تندیس با همین ترجمه منتشر کرده است .
پدر ایزابل آلنده پسرعموی سالوادور آلنده رئیس جمهور فقید شیلی است که در پرو به دنیا آمده و در شیلی بزرگ شده و از بهترین نویسندگان امروز جهان به شمار می آید.