• فرهاد حیدری گوران راوی چیره‌دست انگاره‌های فرهنگ قوم کُرد است. برای اثبات این مدعا کافی است نگاهی به متن‌های غیرداستانی او بیندازیم و بر تسلط او به موضوع و ابزار روایت واقف شویم. او همان هنری راولینسون یا هانری کوربنی است که در ایران متولد شده. چرا که همزمان، هم با اندیشه‌ی مدرن و ابزارهای آن آشناست و هم تاریخ و تبارشناسی مردم و فرهنگ زادبوم خویش را می‌شناسد. با این تفاوت که او مدیوم رمان را برای این موضوع برگزیده است. دغدغه‌ی او انسان کُرد در جهان معاصر و تاریخی که از آن آمده، است.

    گوران یک نویسنده‌ی کُرد است که از کُردها روایت می‌کند. همان قومی که فردوسی در شاهنامه، تعبیری استعاری از خاستگاهشان به دست می‌دهد. کُردها، نواده‌گان جوانانی هستند که به مدد ارمایل و گرمایل، دو آشپزِ ایرانی دربار ضحاک، از چنگ مارهای مردم‌خوارِ ضحاک گریخته‌اند و به کوه‌ها پناه برده و از طریق شبانی روزگار گذرانده‌اند. مغزهای این جوانان – و به تعبیری این قوم – از چنگ سلطه‌ی مارهای ضحاک رهایی یافته و بی‌خود نیست که فردوسی قوم کُرد را از تبار کاوه‌ی آهنگر می‌داند.

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 8
  • «هیات داوران جایزه مهرگان با اکثریت آرا رمان «کوچ شامار» نوشته‌ی فرهاد حیدری گوران از نشر بان را به دلیل ترسیم ریزنگارانه و رازورانه‌ی زلزله کرمانشاه و تأثیر آن بر ذهن و روان شخصیت کوچنده، برخورداری از روایتی چندلایه در زمان‌ها و مکان‌های استعاری و آیینی، بهره‌جویی از فرامتن و فضاهای تازه، هماهنگی کامل روایت با درون‌مایه و موضوع، نشان دادن تباهی هویت انسان‌ها در اثری اجتماعی و پرکشش، به عنوان اولین رمان تقدیر شده انتخاب کرد.»

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 8
  • کوچ شامار رمانی است که زندگی یک کوچنده‌ی کُرد را روایت می‌کند. شامار پس از زلزله‌ی کرمانشاه، در عین سوگواری به‌ناگزیر مادر خود را در گوری گروهی جا می‌گذارد و با کوله‌باری از متون آئینی، و خاطرات و زیسته‌های دوران دانشجویی به پایتخت پناه می‌برد؛ او حین تجربه‌ی اشتغال در"کمپِنجات"، شاهد زوال روح و تن خود و همه‌ی نام‌هایی است که در دفترِ گزارش‌کار روزانه می‌نویسد. این رمان روایتی چند لایه دارد؛ از گذار ذهنی شخصیت‌ها به دوره‌ی قاجار تا سکونت و زیستن در مکان‌های استعاری، از صیرورت در متون قدیم تا شرح بدن‌هایی که به زخم‌های التیام‌ناپذیر دچار شده‌اند. شامار در واقع صورت دیگر شخصیت میژو در نفس‌تنگی است؛ رمان قبلی فرهاد گوران که چند تن از منتقدان و صاحب‌نظران ادبیات آن را بهترین رمان دوره‌ی خودش خواندند. راوی کوچ شامار جایی به نقل از پدرش می‌گوید؛ ستاره‌ام پشت سرم سرنگون شده است. بنابرین می‌کوشد با فراخواندن دختری که به او عشق می‌ورزد، پرتویی از آن ستاره برگیرد و به تاریکی آینده‎ بتاباند.

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 8
  • کارن هورنای، روانکاو و پژوهشگر شناخته شده ای است. آثار او به زبان های گوناگون ترجمه و در ایران نیز مورد استقبال عموم بوده است.
    « عصبانی های عصر  ما » که توسط زنده یاد ابراهیم خواجه نوری به فارسی درآمده است سال ها پیش چاپ شد. در این اثر هورنای به ترس ها و اضطراب ها، میل به خود نمایی، احساس حقارت و در نتیجه پدید آمدن کینه و دشمنی در نهاد افراد می پردازد. او با زیر سوال بردن نظریه فروید درباب امر جنسی دیدگاه های خود را بر اساس شناخت ویژگی های مختلف فرد بنیان می نهد.
    این کتاب پس از 40 سال با چاپ جدید و ویرایشی نو در اختیار خوانندگان قرار گرفته است…

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 16
  • کتاب عصبانی های عصر ما، اثری نوشته ی کارن هورنای است که اولین بار در سال 1937 منتشر شد. دکتر هورنای در این کتاب، به کاوش در ساختار پایه ای اختلالات عصبی با توجه به بافت فرهنگی مربوط به آن ها می پردازد. موضوعاتی همچون نیاز وسواس گونه به محبت، احساس گناه و تلاش برای رسیدن به قدرت و احترام در این اثر مورد بحث قرار می گیرند. هورنای بیان می کند مشکلاتی که در افراد دارای اختلالات عصبی در فرهنگی مشخص به چشم می خورند، در واقع با ویژگی های زندگی در آن فرهنگ، کاملا همخوانی دارند. او به عنوان مثال بیان می کند تنها در شرایط فرهنگی مشخصی است که می توانیم مادران سلطه جو یا ایثارگر را پیدا کنیم و تنها به خاطر همین شرایط است که چنین تجاربی، در ادامه ی زندگی فرد تأثیرگذار هستند.

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 16
  • دستنوشته های اقتصادی و فلسفی 1844 (که به آن عنوان دستنوشته های پاریس نیز گفته می شود) مجموعه ای از یادداشت هایی است که بین آوریل و آگوست 1844 توسط کارل مارکس نوشته شده است. این دست نوشته ها توسط مارکس در زمان حیات خودش منتشر نشده اند، آنها توسط محققان اتحاد جماهیر شوروی ، در موسسه مارکس - انگلس-لنین مسکو و برای اولین بار در سال 1932 در برلین منتشر شده و به چاپ به زبان آلمانی رسیده اند.. این دست نوشته ها بیان اولیه تجزیه و تحلیل مارکس از اقتصاد ، به ویژه آدام اسمیت ، و نقد فلسفه ی هگل است. دست نوشته ها طیف گسترده ای از موضوعات از جمله مالکیت خصوصی ، کمونیسم و پول را در بر می گیرد. آنها بیشتر به دلیل بیان زودهنگام این استدلال مارکس که شرایط جوامع صنعتی مدرن منجر به اخراج (یا بیگانگی) کارگران از کار خود ، محصولات خود و به نوبه خود از خود و از یکدیگر می شود شناخته شده اند.
    از آنجا که دست نوشته های سال 1844 اندیشه ی مارکس را در ابتدای کار نشان می دهد ، انتشار آنها ، به زبان انگلیسی تا سال 1959 ، تأثیر عمیقی بر بحث های اخیر درباره مارکس و مارکسیسم گذاشت، به ویژه در رابطه ی مارکسیسم با کارهای قبلی در ایدئالیسم آلمانی. مارکس جوان تا همین اواخر نسبتا نادیده گرفته شده بود ، زیرا کارهای اولیه وی بیشتر "فلسفی" و برخی نیز به اندازه کافی "علمی" نبودند . با این حال ، اومانیستهای مارکسیستی این کتاب را یکی از مهمترین متون مارکس می دانند و برای فهم کل اندیشه وی بسیار مهم است و مارکسی ها نیز به آن ارجاع می دهند.

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 39
  • دست‌نوشته‌های اقتصادی و فلسفی 1844 یا دست‌نوشته‌های پاریس مجموعه یادداشت‌هایی هستند که بین آوریل و اوت 1844 توسط کارل مارکس نوشته شده‌اند. این یادداشت‌ها در زمان زندگی مارکس و مدت‌ها پس از مرگش منتشر نشد و برای اولین بار در سال 1932 توسط محققان اتحاد شوروی یافته شد و به چاپ رسید.

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 39
  • کتاب کم حجم و مفیدیه. ترجمه ی روانی داره و برای افراد تازه کار هم به درد میخوره. کتاب مقدمه ی جالبی درباره تفاوت مارکس و مارکسیسم و هم چنین نظرات متفاوت مارکس و هگل داره. اشارات مختصری هم به کتاب بزرگ سرمایه مارکس میشه. به هر خواننده ای پیشنهاد میشه

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 19
  • «کارل مارکس: سرمایه» اثر تام راکمور از مجموعه متون محوری فلسفه است که تاریخ فلسفه و سیر تحول این علم را از خلال آثار برجسته و بنیادین صاحب نظران و دانشمندان این حوزه روایت می‌کند.

    در کتاب حاضر از این مجموعه، اندیشه کارل مارکس (1818-1883) متفکر، فیلسوف، جامعه‌شناس، تاریخدان و اقتصاددان آلمانی و برداشت او از اقتصاد سیاسی در کتاب «سرمایه» اش بررسی می‌شود.

    این کتاب از برخی تفاوت‌ها بین اقتصاد سیاسی مارکسی و اقتصاد سیاسی «متعارف» بحث می‌کند، سپس برای تشریح رویکرد مارکسی به کتاب «سرمایه» می‌پردازد و با برخی اشارات دیگر درباره‌ی برداشت مارکس از اقتصاد سیاسی پایان می‌یابد.

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 19
  • یک شاهکار واقعی

    حتما بخوانید. کم حجم و جیبی

    فیلم سینمایی این کتاب هم ساخته شده است که پیشنهاد میکنم اول کتاب را بخوانید

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 17
  • فریده چیچک‌اوغلو، در سال 1951 در آنکارا متولد شد. تحصیلاتش را در رشته‌ی معماری در دانشگاه میدل‌ایست آنکارا به پایان رساند و راهی امریکا شد. در سال 1976 از دانشگاه پنسیلوانیا دکترای معماری گرفت و در بازگشت به عنوان استادیار دانشگاه به تدریس پرداخت.
    در 1980 به‌دلایل سیاسی بازداشت و محکوم به چهار سال زندان شد. بعد از آزادی از زندان به عنوان ویراستار در انتشاراتی مشغول به کار شد.
    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 17
  • نگذار به بادبادک‌ها شلیک کنند، مجموعه‌ی نامه‌های باریش است به دختری به نام اینجی که به تازگی از بند زندانیان سیاسی آزاد شده. باریش بیرون از زندان کسی را ندارد و از کودکی که مادرش به زندان افتاده او نیز در همانجا بزرگ شده است.

    فریده چیچک‌اوغلو خود چند سالی به دلیل عقاید و فعالیت‌هایش پشت میله‌ها بوده و در این کتاب زندگی زندانیان سیاسی و عادی بند زنان را به‌خوبی تصویر کرده است.

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 17
  • کتاب بسیار کم حجم و مفیده و به هر خواننده ای پیشنهاد میشه. حتی میتونید مقدمه را هم نخونید و مستقیم برید روی اصل مانیفست.

    ‌ ‌ 0 ‌ ‌ ‌ ‌ 51