معرفی کوتاه

داریوش مبصر

کارشناس ارشد علوم اقتصادی و دکترای مدیریت راهبردی؛ ساکن در تهران

امتیاز: 350
سن گیسومی: 4 سال و 4 ماه
آخرین فعالیت: 5 روز و 22 ساعت قبل
بیوگرافی

داریوش مبصر در سال 1346 در شیراز متولد شد. پس از طی تحصیلات متوسطه در رشته ریاضی و فیزیک، دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم اقتصادی به ترتیب در دانشگاه شهید بهشتی در سال 1372 و تهران در سال 1376 به پایان رساند. وی از سال 1377 تا کنون با وزارت امور اقتصادی و دارایی همکاری می کند و مدرک دکتری مدیریت راهبردی خود را در سال 1392 از دانشگاه عالی دفاع ملی اخذ نموده. او سالها عهده دار سمت های مدیریتی در معاونت اقتصادی و دفاتر تحقیقاتی و سیاستگزاری بوده، در حوزه های پژوهشی متنوعی مشارکت و در کمیسیون ها و کارگروه های کارشناسی و تخصصی متعددی در دولت عضویت داشته است. معاون پژوهشی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی و عضو موظف و نایب رییس هیات مدیره سکاب از سمت های اجرایی وی می باشد. او در کنار پژوهش هایی که به انجام رسانده یا بر انجام آنها نظارت داشته یا تالیفاتی که در حوزه صنعت نفت، توسعه صنعتی و تجاری، نظام توزیع و مدیریت دولتی دارد، از سال 1401 به نوشتن کتابهای داستان و بیان مفاهیم حوزه علوم انسانی از جمله اقتصاد در قالب استعاری و به زبان ساده روی آورده است.

سوابق کاری
  • صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها
    مشاور مدیرعامل
    1401/8 - مشغول بکار
  • شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها
    عضو موظف و نایب رییس هیات مدیره
    1398/6 - 1401/8
  • موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی
    معاون پژوهشی
    1394/7 - 1397/6
  • معاونت امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی
    مدیر کل دفتر تحقیقات و سیاستهای بخش های تولیدی
    1389/10 - 1394/6
    در شهریور 94 پایان یافته است.
تحصیلات
  • دانشگاه عالی دفاع ملی
    دکترا - مدیریت استراتژیک
    1383/7 - 1392/6
  • دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه تهران
    کارشناسی ارشد
    1383/6 - 1386/6
  • دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه شهید بهشتی
    کارشناسی - علوم اقتصادی
    1367/7 - 1373/6
  • دبیرستان پیوند شیراز
    دیپلم - ریاضی و فیزیک
    1360/6 - 1365/6
آثار و دستاوردها
  • جزیره
    1402/3
    این کتاب داستان خلق بی رویه پول و آثار آن در یک جزیره دورافتاده را در ادوار مختلف تاریخی شرح می دهد و آثار اجتماعی اخلاقی و سیاسی آن را تحلیل می کند. در مسیر روایی داستان، به موازات تحولات اقتصادی و اجتماعی جزیره، شخصیت هر یک از قهرمانان نیز به فراخور نحوه ارتباطشان با خلق پول متاثر می شود و جامعه منحط جزیره به سمت تحولاتی انقلابی کشیده می شود که در بسیاری ابعاد چشم انداز پیچیده تر و بغرنج تری پیدا می کند. این کتاب نقش پول در اقتصاد و یکپارچه شدن جامعه و آثار خلق و بسط آن در ادوار مختلف اقتصادی را بر رونق و رکود اقتصادی و تورم به زبان ساده بیان می کند. کتاب همچنین آثار تورم را بر مناسبات اقتصادی و اخلاقی یک جامعه نمونه به زبان عامه بیان می کند.
  • تنهاترین فیل جنگل دوردست
    1401/11
    این کتاب در قالب استعاری به بیان اختلاف دو نحوه نگاه پوزیتیویستی و شهودی به جهان پیرامون پرداخته است. جمع شدن هر دو نحوه نگاه در فیلی که به صورت غیر متعارف نزد گرگی پرورش می یابد، به تحولات جدی در گله فیل ها منجر می شود. منتها شخصیت تاثیرگذار و متفاوت او نهایتا موجب طرد وی از گله و انزوایش می شود. راویان این داستان که آن را بعضا با قرایت های متفاوتی بیان می کنند، هر یک نیز به فراخور نحوه نگاه هستی شناسانه خود پایان متفاوتی را برای او تصور، روایت یا آرزو می کنند.
  • آبگیر
    1401/2
    کتاب آبگیر در قالب یک استعاره ساده، اهمیت داشتن رابطه ای پویا و منطقی را با جهان پیرامون به تصویر می کشد. این مهم که از طریق تعریف تبعات تصمیمات حیوانات یک آبگیر مبنی بر بستن راه ارتباط برکه محل سکونت خود با دریاچه مجاور دنبال می شود، تبعات فسادآفرین این تصمیم و آثار و عواقب اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی آن را روایت می کند. در مجموع کتاب مخاطرات مترتب بر ایجاد اختلال در حیات طبیعی جوامع را که می تواند از ارایه تعاریف نادرست از امنیت، منافع و رابطه ناشی شود به تصویر می کشد.
  • مدیریت نظام توزیع در تجربیات جهانی
    1400/2
    این کتاب اثر مشترک داریوش مبصر و افسانه شفیعی و همکارن مرتبط در طرح تحقیقاتی " لایحه اصلاح نظام جامع توزیع کشور" است که به سفارش معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت توسط موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی به انجام رسید. فصل نظری پژوهش که به اهتمام سرکار خانم دکتر شفیعی به کتاب مذکور تبدیل شده مبانی نظری آن مطالعه است که سیستم نظام های توزیع، تحولات بین المللی و تجربیات برخی کشورها را بصورت تطبیقی انجام شده ارایه می کند و در سال 1400 توسط انتشارات چاپ و نشر بازرگانی به چاپ رسیده است.
  • ساختار صنعتی ایران در آینه برنامه های توسعه ای
    1397/10
    این کتاب که اثر مشترک داریوش مبصر، افسانه شفیعی و الهام اسماعیلی ماسوله می باشد سیر تحول ساختار صنعتی کشور در طول پنج برنامه توسعه ای پس از انقلاب را از‌ یک اقتصاد کشاورزی پایه به یک اقتصادی ایدروکربوری پایه به تصویر می کشد. ساختار کتاب یکدست و محتوای آن به عنوان یکی از اسناد مورد نیاز کارگروه تدوین استراتژی توسعه صنعتی که در سال 97-1396 در موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی تشکیل و داریوش مبصر دبیر آن بود، تدوین شده است. به رغم توقف روند تدوین استراتژی توسعه صنعتی در اواسط سال 1397 مطالعه با موضوع درخواستی آن کارگروه به کتاب تبدیل و توسط انتشارات چاپ و نشر بازرگانی در سال 1397 به چاپ رسید.
  • کتاب سال صنعت، معدن و تجارت 1394 و 1395
    1395/11
    این دو کتاب از اولین کتبی هستند که به منظور تهیه کتابی جامع در خصوص وضعیت سالانه صنعت معدن و تجارت در موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی زیر نظر داریوش مبصر (معاون پژوهشی وقت آن موسسه ) تهیه شده اند. خوشبختانه در سالهای بعد نیز انتشار این کتاب در آن موسسه ادامه یافته است. اولین کتاب این مجموعه که کتاب سال 1394 صنعت معدن و تجارت بود عمدتا به اهتمام خانم نعمت الهی و دومین کتاب این مجموعه به اهتمام احمد تشکینی و با همکاری همکاران آن موسسه به رشته تحریر در آمدند.
  • موج دوم، چالش های صنعت نفت
    1380/10
    این کتاب که مشتمل بر مجموعه مقالاتی در رابطه با سرمایه گذاری های صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و قراردادهای بیع متقابل است عمدتا تلاشی برای ارایه آموزش و آشناسازی فضای رسانه ای کشور با تحولات صنعت نفت و بویژه قراردادهای نفتی می باشد. در آن سال فضای مطبوعاتی کشور دستخوش هیجانزدگی َشدیدی نسبت به مسایل نفتی کشور شده بود که از بسیاری جهات فاقد پایه های علمانی و نظری درستی بود و از سوی عده معدودی تلاش می شد از طریق انتشار مقالات تخصصی به زبان ساده یا انتشار کتبی از این دست به ایجاد چارچوب منطقی تری برای بحث و گفتگو کمک شود.
  • کالبدشکافی سرمایه گذاری های صنعت نفت، قراردادهای بیع متقابل
    1379/11
    این کتاب که یکی از کتابهای مرجع در زمینه قراردادهای نفتی و بویژه قراردهای بیع متقابل می باشد، در سال 1379 به اهتمام داریوش مبصر به رشته تحریر در آمده و در عین حال برخی از انتقادات وارد بر قراردادهای نفتی و پاسخ هایی را که در زمینه قراردادهای نفتی کشور توسط روابط عمومی وزارت نفت در آن زمان داده شده و به زعم وی دارای نکات مفید آموزشی بوده، به ضمیمه کتاب ارایه کرده است. شایان ذکر است که دقت بخش هایی از کتاب مرهون مصاحبه های متعدد نویسنده با مشاور ارشد وزیر نفت وقت، سید مهدی حسینی و همکاری سعید خوشرو بوده که بعدها در کسوت مدیر در آن وزارتخانه خدمت کرد. هدف از تدوین کتاب در آن زمان ارایه چارچوبی علمانی برای تبیین ابعاد اقتصادی، حقوقی و فنی قراردادهای بیع متقابل بود که در فضایی هیجان زده و سیاسی در فضای رسانه ای کشور مورد حمله قرار گرفته بود.